2/04/2012

Cupcakes


Herkullista iltaa! 

Mulle on nyt helmikuussa iskeny joku leipomis vimma, koska ensin opettelin tekeen munakkaan ja nyt siirryin jo hieman astetta vaikeampaan eli cupcakeihin :D Luettiin Marin kanssa infrapunasaunassa (salilla) uusinta Cosmoa yhtenä päivänä ja siellä oli cupcakejen ohje. En tiedä, mistä tää ajatus niiden tekemiseen tuli, koska en todellakaan ole mitään leipoja tyyppiä :D Pyysin kuitenkin lehden Marilta lainaan ja aloin vääntämään cupcakeja. Rehellesyyden nimissä tein jo aikasemmin tällä viikolla yhden satsin niitä, mutta koska kuorrutteeni lievästi sanottuna failasi päätin tehdä nyt viikonloppuna uuden erän. Tällä kertaa onnistui paremmin kuin hyvin! 


Tuossa näkyy kuva uusimmasta Cosmosta ja kyseisestä ohjeesta, mitä käytin. Ensimmäisellä yrityskerralla noudatin Cosmon ohjeita orjallisesti, mutta toisella kerralla käytin luovuuttani muuttamaan hieman ohjetta. Syynä ehkäpä se, että ensimmäisellä kerralla kuorrutteeni meni pieleen vaikka seurasin ohjeita todella tarkasti :D Tässä sen taas näkee, että omilla miksauksilla onnisttuu parhaiten. Vaikka tuossa kuvasinkin myös ohjeen niin ajattelin tehdä tänne myös kuvallisesti, kuinka kakut leivotaan (ja ehkä myös siksi, että tuon kuvan teksti on aika pienellä präntillä :D). Cosmon ohjeessa myöskin väitetään, että tuosta taikinasta syntyisi 12 kpl kuppikakkuja, mutta itse sain aikaiseski 15 :D Mutta käytinkin ihan normi muffinsivuokia, että ehkä syy pilee siinä..

Vadelma-tuorejuustokuppikakut 

Näitä tarvitset: 


12-15 klp taikina:

150 g voita/margariinia 
2 dl sokeria
3 munaa
1 sitruunankuori raastettuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 150 g pakastevadelmia (vadelmien kohdalla tuo 150 g on aika tarkka eli ei nyt ehkä ihan sitä määrää tarvitse olla :D) 

Tässä kohtaa mainittakoon, että olen tehnyt jonkun verran muutoksia tuohon kuorrutteeseen, joten se on oikeastaan minun vääntämäni ohje. Toki, jos saatte tuosta kuvan tekstistä jotain selvää tai omistatte tuon kyseisen lehden niin feel free to try it, mutta itse ainakin onnistuin jotenkin failaamaan sen kuorrutuksen :D Suosittelen kyllä ainakin kokeilemaan tätä minun kuorrutustani, koska tuohon Cosmon kirjoittamaan kuorrutteeseen tulee kerman sijasta voita ja se voi olla aika raskasta jo itsessään.

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
sokeria niin paljon, kun omat makunystyrät vaativat
3 tl vanilijasokeria
sitruunanpuolikkaan verran (tai vähemmän, mikä nyt tuntuu sopivalta) sitruunamehua 

1. Vatkaa pehmeä voi/margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää sen jälkeen munat yksitellen ja sekoita hyvin. 

 Kutakuinkin tämän näköistä siitä pitäisi tulla :) 

2. Lisää taikinaan pestyn sitruunan raastettu kuori. 

Kalju sitruuna on ehkä huvittavinta, mitä oon nähnyt ::::::D 

3. Yhdistä kuivat aineet taikinaan vähitellen ja sekoita varovasti. 

  Kuvia aineita ovat siis vehnäjauhot ja leivinjauhe tässä tapauksessa :) 

4. Annostele taikina vuokiin ja painele jokaiseen kuppikakkuun muutama vadelma. 

Tälläiset silikoniset muffinsivuoat on tosi käytännölliset, kun ne voi pestä ja käyttää uudelleen! 

 5. Paista kuppikakut 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. 

About tältä niiden pitäisi näyttää 15 minuutin jälkeen :) 


Koska blogger ei ole ystäväni ja se näyttää noi isolla kirjoitetut numerot jonain ihan muuna, kuin mitä ne on niin korjaan nyt tähän sen, että paistetaan 200 asteessa ja 15-20 min. 

6. Vatkaa kuohukerma ja lisää sinne vähän sokeria. Lisää tuorejuusto sekaan ja sekoita hyvin. Lisää makusi mukaan vanilijasokeria ja sitruunamehua. 

Sen kuorrutteen pitää olla tosi tönkköä, että se pysyy sen leivoksen päällä. Suosittelen pitämään sitä myös jääkaapissa jonkun aikaa. 

7. Kuorruta ja koristele kakut, kun ne ovat jäähtyneet. 

Sitä kuorrutetta saa olla aika runsaasti kuppikakun päällä. Kun se on tarpeeksi tönkkö, se ei valu leivoksen reunojen yli. 

 Käytin kuppikakkujen koristeluun tälläisiä söpöjä vaaleanpunaisia strösseleitä :)) Niitä tulee neljää erilaista samassa pakkauksessa. Toi on joku Dr. Oetkerin prinsessapakkaus :D 



Oli kyllä ihan sairaan hyviä! Ihan yllätin itsenikin :D Näitten leipomisessa voi käyttää vaikka minkälaista luovuutta! Koristeiksi käy melki mikä vaan ja tuosta kuorrutteesta voi tehdä minkä väristä vaan! Melkein jo värjäsin sen vaaleanpunaiseksi, mutta siitä olisi tullut jo ehkä liian ällöä, kun noi koristeetkin on jo vaaleanpunaisia :D Mutta ehkä ensi kerralla sitten... 
Vaaleanpunaista ja makeaa viikonlopun loppua murut!   

P.S  
Näköjään rakkaalla bloggerilla on joku tarve esittää, että mulla ongelmia matikan kanssa, josta johtunee, että tuo numerojärjestys ei ole ihan oikea. Kirjotin kyllä tähän tekstiin ihan matematiikan lakejen mukaan tuon järjestyksen, mutta blogger muuttaa sen julkaistussa versiossa ihan omakseen. Ajattelin vaan mainita, ettei kukaan pidä mua ihan avuttomana :D   

2 comments:

  1. Nam - mäki haluun noita :) Tänään oli muuten runebergin päivä, joten oot aika ajassa kiinni (noihan on vähänku moderneja ruuneberin torttuja!). Nyt mun alkoi tehdä pahiten mieli herkkuja!! En kyllä mee leipoon silti, syy on varmaan aika selvä...
    <3: umppis

    ReplyDelete
    Replies
    1. ei noi taida ihan ruuneberin tortuista mennä mutta melkein :D ei kannata syödä herkkuja, niitä tulee syötyä sit ihan liikaa yhellä kerralla :(

      Delete

Thank you <3